μια πρώτη ιντερνετική παρουσίαση του αντιφασιστικού δικτύου στα νότια

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, που επέτρεψε στη φασιστική – ναζιστική γκρούπα της χρυσής αυγής να φορέσει τα κοστούμια και να μπει στη βουλή, επικοινωνήθηκε η αναγκαιότητα για τη δημιουργία μιας ανοιχτής αντιφασιστικής συνέλευσης στις νότιες περιοχές της Αθήνας.

Ο κόσμος που απαρτίζει αυτή τη συνέλευση δραστηριοποιείται στον ευρύτερο αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο κι εννοείται πως βάζει ως προτεραιότητα, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, να μην αφήσει τις γειτονιές που μεγαλώσαμε και κινούμαστε να μολυνθούν απ’ το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριο του όποιου φασιστικού μορφώματος.

Το κράτος, σε μια συγκυρία ευρείας οικονομικής και βαθειάς κοινωνικής κρίσης, ποντάρει σε μια ακόμα από τις εφεδρείες του, που στην προκειμένη περίπτωση ακούει στο όνομα χρυσή αυγή, με σκοπό να αποπροσανατολίσει για την αιτία των πραγματικών προβλημάτων και να σπείρει τη διχόνοια στους εκμεταλλευόμενους αυτού του τόπου. Προσπαθούν να πείσουν με την αρρωστημένη τους προπαγάνδα πως για όλα τα δεινά φταίνε οι μετανάστες και όχι αυτοί που κατέχουν τον πλούτο και ουσιαστικά καθορίζουν τις τύχες ολόκληρων λαών.

Θα ήταν μάταιο αυτή τη στιγμή να μπούμε στη διαδικασία των αναλύσεων για να αποδείξουμε πως ο φασισμός ιστορικά ήταν (και βλέπουμε πως παραμένει) μια επιλογή των εκάστοτε ανά τον κόσμο αφεντικών για να διαχειριστούν τις όποιες εξουσιαστικές τους επιλογές. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε πως δεν «μασάμε» από φασιστικά και ρατσιστικά ψευτοιδεολογήματα και για να τελειώνουμε μια και καλή με τις φασιστικές μαλακίες και με τους δήθεν αντισυστημικούς χρυσαυγίτες οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζικά προτάσσοντας την ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ όλων των ανθρώπων, μακριά από πλαστούς διαχωρισμούς που μας «φόρεσαν» οι «από πάνω» αυτού του κόσμου αποδεικνύοντας με τη δράση μας πως ο φασισμός δεν είναι παρά μια από τις επιλογές του όποιου συστήματος όταν αυτό περνάει την όποια αρρώστια του.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ
ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ
ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Ακολουθεί η αφίσα που βγήκε από τη συνέλευσή μας, η οποία κολλήθηκε (από τα μέσα Ιούλη) σε αρκετές χιλιάδες κομμάτια.

Επίσης το περιεχόμενό της τυπώθηκε και σε μορφή προκήρυξης και μοιραζόταν παράλληλα στις μαζικές παρεμβάσεις μας.

 

Ακόμα εκδώσαμε αρκετά αυτοκόλλητα και τρικάκια με το περιεχόμενο των αυτοκόλλητων:

 

 

Γράψαμε αντιφασιστικά συνθήματα σε σχολεία των περιοχών μας.

 

Και το Σάββατο 22/9 αφού συγκεντρωθήκαμε στο σταθμό του μετρό Αγ. Δημήτριος κολλώντας αφίσες, γράφοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια, καταλήξαμε στην πλατεία Παναγούλη, όπου θα έδιναν συναυλία οι Active Member και από μικροφώνου διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο το οποίο και μοιράσαμε στους συγκεντρωμένους. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για εμάς ότι πριν καν ανεβούμε στη σκηνή για να διαβάσουμε το κείμενό μας, έχοντας παράλληλα αναρτήσει κι ένα πανό, μεγάλη μερίδα του κόσμου φώναζε αντιφασιστικά συνθήματα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο φασισμός δε χωράει στις γειτονιές μας.

_ το κείμενο που διαβάστηκε κατά την παρέμβαση στη συναυλία βρίσκεται ΕΔΩ

 

κι ένα αντιφασιστικο graffiti στη λεωφ. Βουλιαγμένης

 

ΥΓ. Μεμονωμένες προκλήσεις που δεχτήκαμε κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων μας, απαντήθηκαν ανάλογα…