Παρασκευή 23/11, 6.30μμ, A’ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης: Συζήτηση, βιβλιοπαρουσίαση, προβολή video

Untitled-1ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ…

…ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΙΡΗΝΗ

Μέσα στο σημερινό φασιστικό παραλήρημα, θεωρώντας τόσο άμεση όσο και επιτακτική ανάγκη το να πολεμάμε τον φασισμό όπου και αν φυτρώνει, δημιουργήσαμε ένα δίκτυο αντιφασιστικής δράσης στις νότιες γειτονιές της Αθήνας, λειτουργώντας πάντα μεταξύ μας αντι-ιεραρχικά και με οριζόντιες δομές.

Παρ’ όλο που ο καθένας μας δεν αντιλαμβάνεται τον αντιφασιστικό αγώνα ευκαιριακά, και είτε ατομικά είτε συλλογικά δραστηριοποιούνταν ανέκαθεν ενάντια στους φασίστες, κρίνουμε ότι οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν καλύτερη οργάνωση, συντονισμό και δράση σε ευρύτερη κλίμακα.
Για εμάς ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό νοείται και ως πόλεμος ενάντια στο κεφάλαιο και την κρατική καταστολή. Ως τέτοιος πρέπει να διεξάγεται συνεχώς και με ποικίλα μέσα. Επιδιώκουμε πάντα, και θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να τσακίζουμε κάθε φασιστικό πυρήνα μόλις και όπου αυτός γεννιέται.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλα τα εκμεταλλευόμενα και καταπιεζόμενα από το κράτος και το κεφάλαιο κομμάτια της κοινωνίας. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στο κομμάτι των μεταναστών, ένα από τα πιο οικονομικά εξαθλιωμένα και κοινωνικά απομονωμένα.

Παρασκευή 23 Νοέμβρη, 6.30μμ
στο A’ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης
(Αλεξιουπόλεως 27 – στο ύψος της γέφυρας του Praktiker)

Συζήτηση:
Παρουσίαση του Αντιφασιστικού Δικτύου στα Νότια
Αντιφασιστικά-Αντιεξουσιαστικά εγχειρήματα

Βιβλιοπαρουσίαση:
Arditi del Popolo, ο πρώτος ένοπλος αγώνας ενάντια στο φασισμό 1921-1922, του Andrea Staid (εκδόσεις Ευτοπία)

Προβολή video: Το αυγό του φιδιού

Comments are closed.